Дрехите за пълните жени могат да открият всички минуси на фигурата, но могат и да подчертаят цялата прелест на тялото. Основното тук е разумния подход към избора на дрехи големи размери.

Жената, която е в хармония със себе си и със своето тяло привлича вниманието на хората и успява в живота. Много красиви представителки на нежния пол се смущават от своята пълнотата. Важно е да се разбере, че всяко тяло е красиво по своему, необходимо е само правилно да се изберат дрехите големи размери.

При избор на дрехи пищните дами трябва да се съобразяват с вида на материята, от която са изработени. Тънките и синтетични платове не стоят добре даже на слаби девойчета. За това е необходимо дрехите големи размери да са от плътни материи. За да се чувстват уверени в себе си дамите е за предпочитане дрехите да са от лен и плътен трикотаж.

Да не се подчертават проблемните места с помощта на щампи. Разпространено е мнението, че големите рисунки по дрехите са противопоказни за пълните жени – напълно грешно е. Щампите не трябва да се намират на местата, които искате да скриете. Така, например, имате плосък корем, но масивни рамене, можете да се съсредоточите в областта на корема, за да отклоните вниманието от горната част на тялото.

Разкроените панталони са идеалния начин за уравновесяване на фигурата. Ако имате слаби бедра, но имате коремче, то избирайки дънки или панталони, разширяващи се от колената, ще създадете визуален баланс.

Дрехите големи размери с вертикални или хоризонтални линии не във всички случаи добре подчертават красотата на пълните дами. Избирането на диагонални ивици е за предпочитане. Добре е да се избират хоризонтални и вертикални ивици за блузи и летни рокли с широки кройки. Диагоналните ивици са универсален инструмент, който прави всяка дреха подходяща за приятно закръглени жени.

Нежно-розовият, сивият и бежав цвят не са подходящи за пълните жени – придават допълнителен обем. Жените трябва да избират черен, бял, светло син цветове и даже алени нюанси за своите дрехи големи размери. Главното е цветът да е наситен. Това прави силуета изящен и съблазнителен.

Пищните форми ще станат достойнство за всяка дама, която знае как правилно и точно да си избере подходящите дрехи големи размери.