Гардеробът за работа в офиса трябва да се характеризира с официалност, женственост и най-вече да са удобни дрехите.

Преди всичко деловият костюм трябва да е стилен, да няма излишни накичвания, да е с изчистени линии, които прикриват недостатъците и предават правилни съотношения на тялото.

Важно свойство на макси дрехите – това е универсалност, позволяваща използването им в подбрано съчетание практически за всеки случай, предаващи на фигурата стил и красота.

Класическият гардероб за деловите дами със закръглени форми е от стандартните макси дрехи – пола, панталон, блуза, яке, жилетка, риза.

Костюм с дискретни цветове с панталон или пола, това е класическото облекло. Това е подходящо и за дамите с пищни форми. Материята не трябва да е много плътна, а мека и падаща добре по тялото.

Якето с класическите характерните дълги ръкави удължава фигурата. Може да се носи вързано, за да подчертае талията, или свободно .

Бижутата да са правилно подбрани и, разбира се, да не са прекалено големи.

Пола до средата на коляното – характерна за всеки класически гардероб за офиса. Може да се отпусне до 5 см, а за удобство на такива поли се прави цепка до 10 см.

Може полата да е на линии, но да се съчетае с блузата.

Не се препоръча в разнообразието от макси дрехи да има такива, които са по тялото и описват отделните части на дамата.

Панталоните са също един от задължителните артикули на офис облеклото. За закръглените дами е за предпочитане класически прав панталон – много тънка вълнена материя за зимата и памук, лен – за лятото.

Сред макси дрехите почетно място се определя на роклята. Закрити рамене, ръкав ¾ или дълъг, в зависимост от сезона, подходящ за фигурата модел и материя, правят дамата с привлекателна външност.

Понякога класическата рокля може да бъде заменена с блуза и пола.

Макси дрехите за офис гардероба на пищните дами практически могат да използват всички съчетания – наследник на класиката, съвременният делови стил остава най-елегантен, способен визуално да коригира фигурата.

Всяка дама, която сама прецени своите недостатъци на фигурата, ще може да избере своя стил на обличане, така че да се подчертават нейните привлекателни черти, а това я прави женствена и красива.