Тази година през лятото смятаме да направим ремонт на покрива на нашата малка къщичка край Кюстендил. Тя е малка и кокетна, на 40 години е, и се намира в едно китно селце, или по-точно в една от махалите на това селце с черешови дървета. Ние я използваме главно като лятна вила, но сме ходили там и през зимата, тъй като имаме камина и затоплянето не е трудно. Ние сме си я строили за такава, но от тогава не сме правили ремонт на покрива.

За щастие вече имаме събрани пари за осъществяването на такъв ремонт, както и свободно време през лятото, за да можем да го наглеждаме и да помагаме с каквото можем, ако се наложи. Всички знаем, че да се направи един ремонт на покрива е едно от основните и най-важните неща като ремонт на дадена къща, защото къща без покрив не е къща. Изчислихме, че за ремонта ще ни трябват грубо около 5 хиляди лева, заедно естествено със закупените керемиди по наш избор.

Спряхме се на една италианска фирма за керемиди, чиито продукти ни грабнаха от пръв поглед. Те са малко по-скъпи от останалите на пазара, но решихме, че веднъж ще правим ремонт и затова всичко трябва да е на ниво. Намерихме и свестни майстори от една кюстендилска фирма и започнахме с нашия прословут ремонт на покрива. За нещастие обаче тъкмо свалиха покрива и се заеха с дървената конструкция, започнаха някакви дъждове, които не бяха предвидени от прогнозите за времето. Това забави работата ни с няколко дена, но за щастие по-нататък нямахме такива инциденти докато се занимавахме с този ремонт на покрива.

Смениха дървената конструкция, сложиха изолация и поставиха новите керемиди. Сложиха също нови улуци и водосточни тръби и къщичката ни стана за чудо и приказ. Ние останахме много доволни от свършената работа и сега винаги ще рекламираме тези момчета пред заинтересовани хора да правят ремонти.