Яхт клубът предлага на своите гости и клиенти голям брой и много различни услуги, които включват в себе си: пристанище за плавателните съдове, док за зимуване и ремонт. Като правило в яхт клуба има търговско-развлекателен център с развита инфраструктура и спортни принадлежности.

Тук се събират и хора с еднакви интереси, които имат собствени яхти и обичат да се разхождат с тях в морето. Разговорите са приятни, планират се плаванията, обсъждат се тънкостите на навигацията, предимствата и недостатъците на яхтените пристанища по света, красотите и опасностите, които се крият при пътувания по далечните страни. В тези клубове се откриват и закриват яхтените сезони.
Съвременният яхт клуб поддържа не само ветроходството, но и моторните яхти. В него се предлагат под наем различни видове моторни и ветроходни яхти, което позволява да се наеме желания плавателен съд и да се прекара една прекрасна почивка сред морето.

Освен това се предлагат за продажба нови и втора ръка яхти – моторни и ветроходни. Докато се насладите на кафето около морето може да разгледате плавателните съдове и дори да направите своя избор. Това го казвам, защото всеки клуб има много добри специалисти в тази област и с най-големи подробности ще ви обяснят за всичко, което ви интересува във връзка с яхтите.

При избор на яхт клуб следва да обърнете внимание на неговия престиж, сервиз и безопасност. Тези клубове са най-различни – развлекателни, туристически, спортни. Трябва да се знае, че хората, които са влюбени в плаванията с яхти, очакват от съвременните клубове пълен комплект услуги по съхраняване и обслужване на своите яхти. На яхтените пристанища се осигурява място за зимуване, стоянка през сезона, възможност за зареждане с гориво, техническо поддържане и ремонт, мивка за почистването им. Има ресторант, бар, хотел, което позволява приятна почивка край морето.

Добре уредения яхт клуб често се посещава от туристи, дошли да задоволят любопитството си от яхти – тези красиви и привлекателни плавателни съдове, да помечтаят за околосветско пътешествие и романтични разходки по морските вълни.

Има и клубове, които са предназначени да обслужват престижни посетители. Нивото на сервиза, на ресторант и останалите съоръжения е високо и предназначено да обслужва круизните яхти.