Ако вашият матрак вече не ви осигурява комфорта, който сте усещали в началото, не бързайте да го изхвърляте. Преди да предприемете крайна мярка – покупка на нов матрак – потърсете подходящ за вас топ матрак. Това не е протектор за матрака. Ролята на протектора е да защити матрака от износване и цапане. Топ матракът поправя всички неравности на стария ви матрак и възвръща комфорта на вашето легло.

В търговската мрежа има много оферти за евтини топ матраци, но не е добре да пренебрегвате качеството заради цената.

Височината на топ матрака е между 3 и 9 см.

Ето кое е важно да знаете, когато тръгнете да си търсите топ матрак.

Бъдете наблюдателни и разгледайте внимателно качеството на изработка на матрака. Сами ще решите дали да е с гъши пух, мемори пяна или вълна.

Топ матраците с памук абсорбират влагата качествено. Те не позволяват обостряне на алергии и е идеален за ежедневна употреба.

Топ матраците с вълна с по-подходящи за зимата. Те могат да ви топлят чудесно в студените зимни вечери.

Топ матраците с мемори пяна са най-търсените видове в последно време. Причината са уникалните свойства на мемори пяната, а именно термочувствителността и перфектното обвиване на тялото по всички извивки. Този материал осигурява невероятен комфорт и опора на тялото.

Цената на топ матраците е достатъчно ниска, за да се прехласвате по оферти за евтини топ матраци. Когато скъпият матрак стане неудобен, топ матракът е евтиния вариант да си върнете удобството в леглото.

Топ матраците не заемат много място и са лесни за пренасяне. Лесно се навиват на руло и могат да се използват на различни легла. Можете да си носите топ матрака навсякъде – на почивка, на вилата, на гости. Така комфортът никога няма да ви напуска.

Протекторите за матраци нямата тази способност. Те са много по-тънки и не могат да компенсират неравностите на стария матрак.