С моя приятел желаехме да сключим само църковен брак, тъй като сме вярващи християни и такъв брак ни бе абсолютно достатъчен. Оказа се обаче, че нямаме такова право да сключим само и единствено църковен брак, тъй като според законите на страната ни, такъв брак не е легитимен пред институциите на държавата, а и самата църква отказва да извърши този брак без да има наличие на граждански.

Това обаче ни заинати много, тъй като беше в разрез с нашите разбирания и верую. За наше огромно щастие едни приятели ни известиха, че ако искаме само църковен брак, то бихме могли да го сключим в съседна Гърция, където той е легитимен пред държавата. Ние помислихме и решихме, че идеята е много добра, и след като подпишем нашия църковен брак в Солун, бихме могли да отидем на меден месец в Халкидики. Проверихме внимателно как стоят нещата с документите чрез един приятел грък и се оказа, че има доста работа по тях.

Първо нашите свидетелства за кръщение трябваше да се преведат и заверят, като им се постави и апостил, а същото важеше и за кума. Тогава решихме да вземем за кум нашият приятел грък, който и без това много ни помага по въпроса. Той прие на драго сърце, но се оказа, че когато приготвим тези необходими документи, ще трябва да ги изпратим в Солунската Света Митрополия за одобрение. Както изглеждаше, това изискваше още време и излишно чакане според нас, но нямахме друг избор и затова направихме каквото бе необходимо, само и само да можем да сключим този църковен брак.

През това време нашият кръстник уговори и записа час в една малка солунска църква, а след това уговори обяд при негов приятел в една таверна в центъра на града, в близост до морето и с чудесна гледка към него. Най-накрая ни заяви, че той щял да поеме и всички разходи, което направо ни срази….