За да се уверите, че поръчаните доставки на цветя ще отидат на правилното място – дори и да не разполагате с номера на хотелската стая на получателя, най-добрата ви стратегия е да се обадите директно в хотела. Не е необходимо да ги молите да ви предоставят номера на стаята на получателя. Достатъчно е да ги информирате, че има поръчани  доставки на цветя, които пътуват към хотела. Вярвате или не, не сте първият човек, който е имал идеята да изненада някой специален човек с доставка на цветя в хотела. Хотелите са свикнали да се занимават с подобни прищевки, дори когато човекът, който изпраща цветята, не знае номера на стаята на получателя.

Когато се обадите в хотела, помолете да ви позволят да поговорите с портиера. Обяснете му ситуацията и кажете, че поръчвате цветя и планирате да ги доставите в хотела. Поискайте помощта на портиера за доставка на цветята в стаята, където трябва да отидат. В повечето случаи член на персонала на хотела може да приеме доставчика на цветята на рецепцията и след това да го отведе до самата стая. В други случаи от рецепцията на хотела може да се обадят на получателя и да го накара да слезе на рецепцията, за да вземе букета. Така или иначе, цветята стигат, за когото са предназначени по начин, който не разваля изненадата.

Ако сте достатъчно мили, може дори да сте в състояние да убедите портиера да остави цветята в стаята, преди да дойде вашият специален човек. Ако се опитвате да внесете романтика, този вариант е най-ефективния и заслужава да бъде обмислен. Не всички хотели ще се погрижат за това, но вие няма да го разберете, докато не попитате!

Няма невъзможни неща и стига да искате, можете да постигнете ефекта, който сте планирали с доставка на цветя за любимия или уважаван човек в хотел, в който е отседнал.

Ето и няколко интересни идеи за букети: http://cvetq.bg/category/pozdravitelni