За нормалното здраве на човек е от значение работата на стомашно-чревния тракт. Чето се случва да се наруши микрофлората на червата и тогава възникват проблеми в храносмилането и отделителната система. Най-често заболяване на червата е дисбактериозата. За нарушаване на нормалната микрофлора може да допринесат редица причини – прием на антибиотици, небалансирано хранене, инфекции, стрес. Лечението трябва да започне навреме, защото последствията се усложняват. Ефективно средство за възстановяване на микрофлората е синбиотик.

Това е хранителна добавка, съдържаща живи полезни микроорганизми и създаваща условия за развитието и размножаването им. Това е био препарат, съчетал в себе си пробиотик и пребиотик. Обменните процеси и функциите на всички органи се засилват благодарение на балансирания състав на препарата. С него се възстановява био баланса, което е от значение за имунитета на човек. Добрата работа на стомашно-чревния тракт ускорява премахването на токсините, вредното влияние на антибиотиците, подобрява се храносмилателния процес.

Приемът на синбиотик оказва положително влияние върху структурата на ноктите, състоянието на косата и кожата. Употребата му се налага и при проблеми с кръвното налягане, завишен холестерол, чернодробни заболявания и такива на стомашно чревния тракт, алергии и редица други заболявания, свързани с нарушения нормален състав на полезната микрофлора.

Добре балансираната комбинация на пробиотик и пребиотик в синбиотик още с попадането в червата потиска развитието на патогенните микроорганизми и създава благоприятни условия за развитие и размножаване на полезните бактерии. За това съдейства и променената среда в кисела, което ускорява активността на полезните микроорганизми.

Всички хранителни добавки с живи полезни микроорганизми са доказали своето положително влияние върху здравето на човека. Няма отразени противопоказания и са подходящи за всяка възраст. Проблемите с чревната микрофлора при бременните жени могат да се решат с прием на синбиотик.

При ползване на био препарат е задължително да се прочете информационния лист, който го придружава. Там са посочени средните дози за прием, както и продължителността на курса на лечение с него. Не трябва да се пренебрегва факта, че всеки организъм е различен и е добре дозата да се съгласува с лекуващия лекар. Освен това в зависимост от състоянието на човек организма изпитва различна нужда от различните медикаменти и хранителни био добавки.