Ако се чудите как и кога да носите сладките дамски обувки на платформа, не се безпокойте, защото имаме някои съвети за това защо и как трябва да ги носите.

Първо, просто вижте София Вергара. Актрисата от „Модерна фамилия“ рядко се вижда на червения килим без прекрасните дамски обувки на платформа.

Те са наситени с толкова много стил, че подтикнаха знаменитият стилист и дизайнер на обувки Нийл Дж. Роджърс да нарече модел с платформа на нея.

Обувките на платформата са забавни. Те дават максимална височина, смел силует и една изненадваща стабилност, каза Роджърс, описвайки защо тези обувки са чудесен избор.

Лейди Гага е друг почитател на обувките на платформа. Въпреки че понякога изборът й стига до крайност, тя е забелязана обута в модели на Брайън Етууд, които са с идеална височина.

Носенето на обувки на платформа ви придава допълнителна височина и по-добра стойка, а може би и значително по-слаб и издължен силует.

И макар че не стъпвате на червен килим, Роджърс казва, че е най-добре да носите обувките вечер, на парти или събитие.

Според него, тежкият вид на обувките на платформа се противопоставят на свръх леките, ефирни тъкани и плисета. Носенето на шикозни платформи с къса рокля е по-скоро предизвикателство, ако се чувствате достатъчно смели.

Тъй като обувките с платформа, често са във вид на сандал, повече марки залагат точно на тях.

По време на сезона на наградите София Уебстър заяви пред FN, че новите й модели, включително платформата „Наталия Кристал“ и платформата Ефи Кристал, са популярни сред известните личности. Наскоро Скарлет Йохансон бе забелязана с Ефи.

Ребека Фарар-Хокли, творчески директор на Курт Гайгер, също ни каза, че обувките на платформа на марката се продават добре, особено на онези, които се нуждаят от обувки за рокли с дължина.

Роджърс каза: “Това е стил, който жените ценят, така че всеки път, когато стилът се възражда, те винаги го приемат с нетърпение.”