Няма “извинение” за шофиране в нетрезво състояние. Когато пияните шофьори сядат зад волана, те излагат на риск живота си и живота на другите. Ето няколко алтернативи, за да се приберете вкъщи, без да сядате зад волана в нетрезво състояние.

Един мъж, който преди време е ударил велосипедист, казва, че се е опитал да се обади на такси след употреба на алкохол, преди да реши да шофира пиян. Според информацията той продължил да шофира, след като ударил велосипедиста.

Друг шофьор, който карал след камиона и видял всичко, повикал 112, за да съобщи регистрационния номер. Когато пияния шофьор пристига у дома, там вече го чака полиция. Полицията ясно виждала повредите по автомобила на виновника.

Казал, че не е пил, въпреки че полицаите усещали миризмата на алкохол. После признал на полицията, че е изпил три бири за 30 минути. Мъжът твърдял, че се е опитал да се обади на такси, но накрая решил да шофира, когато разбрал, че трябва да изчака два часа.

Нараняванията на колоездача били доста тежки и биха могли да бъдат предотвратени, ако пияният шофьор е намерил подходящ начин да се прибере. Такситата не са единственият начин да се приберете вкъщи безопасно.

Drink and drive

Планирането на забавленията в петък вечер е най-добрият начин да се осигури безопасно и забавно изживяване с приятелите. За много хора, които не са възнамерявали да изпият по някое питие след вечеря с приятели, тази опция не е валидна. Вече има достатъчно фирми предлагащи удобната услуга Drink and drive. Достатъчен е само един разговор, който ще осигури трезвен шофьор. Той ще управлява вашия автомобил до вкъщи, за да можете да го използвате сутринта и да не закъснеете за работа! Услугата определено не е от най-евтините, но е за предпочитане пред шанса да направите някоя беля.

Такси

Да, такситата са все още вариант и все още можете да ги използвате за безопасно пътуване до дома. На много места в града има обособени стоянки, а и всички таксиметрови компании изпращат таксита след обаждане по телефона.