Няма да съжалите, ако изберете в туристическата агенция най-изгодната и близка екскурзия Буенос Айрес. Няма да ви навести скуката нито за миг. Столицата на Аржентина ще ви изненада не само с темите за футбола и тангото.

Със своите луксозни магазини и лъскави къщи, квартал Палермо ще ви удиви с аристократизма си. В квартала е разположена стара ботаническа градина. За 170-те години на своето съществуване тя предлага на посетителите повече от 5000 видове растения, умело подредени покрай красиви скулптури.

В Палермо се намира и пъстрия площад Серано. Там можете да си намерите забавни занаятчийски произведения, които да подарите на роднини или да оставите за спомен от екскурзията. От Палермо е лесно да се стигне до Риколета. Там е разположено популярното гробище със същото име. Звучи зловещо, но е атракция. Там са положени останките на известни хора, сред които и Евита Перон. Там има повече от 7000 гробници и мавзолеи.

Една от най-големите атракции в Буенос Айрес е булевард „9 юли“. Това е най-голямото авеню в света. 9 юли е деня на Независимостта на страната, а авенюто с това име има 12 цели платна и 4 локални. Булевардът минава покрай Обелискът на свободата – важна забележителност на града. Обикновено туристите го имат за ориентир, тъй като със своите 97 метра се вижда от всяка точка на Буенос Айрес.

Плаза ди Майо е главен площад в града. Тук често се провеждат големи митинги. Около него са разположени важни сгради като Президентството и катедралата Метрополитън. Вече почти емблема на града е loralis Genérica. Това е гигантско сребърно цвете, направено по проект на Едуардо Каталано. Листата ми са с дължина 13 м. Те всяка вечер се затварят, а сутрин се отварят за нов живот. Това с цъфтенето в момента не действа, а цветето се намира близо до Националния дворец на изкуството в града, за да отразява всичко около себе си.