Съществуват няколко вида и стилове проходилки, което може да направи избора на родителите по-труден, отколкото си мислите. Някои модели може да са с по-прост и изчистен дизайн, други пък доста по-красиви, а има и модели, които съчетават в себе си повече от един продукт. За да сте сигурни, че ще изберете най-доброто за детето ви, трябва да помислите за най-важните характеристики, които трябва да притежават всички висококачествени проходилки за бебета.

Колелата
Често, те са пренебрегвани от много хора, но всъщност колелата са много важни, за да може детето да се движи гладко и приятно. Важно е да помислите за различните настилки, на които бебето може да се разхожда, когато е в проходилка. Ако модела има малки колела, които изглеждат несигурни, бебето веднага ще спре да се движи на килими или между помещения, които променят настилката си. Изборът на проходилка с по-голяма и по-солидна конструкция на колелата значително ще увеличи мобилността, без значение какъв тип настилка може да има.

Безопасност
Както и при всичко, което бебето използва, важно е да изберете продукт, който има качествени характеристики за безопасност.  Една от най-добрите характеристики, които всички родители трябва да гледат, са спирачните накладки в основата на проходилката. Днес почти всички детски проходилки осигуряват адекватни спирачни накладки, които предпазват детето от падане. Друга функция за безопасност, която повечето модели имат, са предпазните колана и катарами. Те служат да държат бебето безопасно на седалката през цялото време. Това е особено важно за по-малките бебетата, чиито седалка може все още да им е малко по-голяма.

Удобна и регулируема седалка
Тъй като бебето най-вероятно ще прекарва доста време в проходилката, трябва да гледате седалката да е удобна и регулируема. Тези функции помагат за настаняването на бебето, докато то расте на височина, за да може да се движи свободно. Подложката пък трябва да бъде дебела, за да създава комфорт. Уверете се, че седалката и облегалката имат добра подложка, която не се размества, когато детето се движи. И накрая, седалките трябва да се свалят за почистване или се покрият с плат, който е бърз и лесен за почистване. Всеки родител знае за бъркотията, която може да се направи, затова е добре да имате опцията за почистване.

Бебешките проходилки са забавен начин за бебетата да се учат, изследват и упражняват сам. Има много различни стилове от модерни до традиционни, както и множество различни играчки, които са в комплект с проходилката и предоставят допълнително забавление. Без значение на какъв модел точно ще се спрете, важно е да вземете под внимание тези три основни фактора, за да осигурите забавно и безопасно придвижване на детето ви. В web магазин bebeland.net може да откриете разнообразие от бебешки проходилки, подходящи за всеки един малчуган.