Обзавеждането на спалнята е трудна задача, тъй като всеки иска предметите в нея да са съчетани идеално, а в същото време удобни и компактни. Централно място във всяка спалня заемат леглото и матрака. Леглото трябва да е съобразено с интериора на стаята ви, а пък матрака да е отлично подбран, създавайки необходимото удобство. За улеснение на клиентите си, много производители предлагат и комплекти легла и матрак. Така няма да е необходимо да търсите първо едното и после другото, да се съобразяват с размерите на отделния продукт и да губите време в обикаляне. В тази статия ви предлагаме да разгледате различни видове и модели, които се предлагат в комплект легло и матрак.

·         Легла, изградени от ПДЧ конструкция

Едни от най-поръчваните модели от ПДЧ са на фирма Геномакс. Те предлагат много легла с различни размери, както и различни цветове. Продуктите, които предлагат са здрави и издръжливи на натоварване. Те са по-бюджетен вариант, но в същото време изключително качествени. Един от техните модели се предлага с подарък матраци, това е легло Сандвич. Много предпочитан за обзавеждане на детски стаи. Размера, в който се предлага е 82/190, а това, което го прави уникален е, че всъщност са две легла в едно. Благодарение на колелца, второто легло се издърпва под горното. Така спестяването място и децата ви ще имат повече пространство за игра. Самите матраци, които вървят с легло Сандвич са с ядро от бонел пружини, предлагайки средна степен на твърдост и са подходящи за деца. Цветовете, от които може да избирате са венге и сонома, зависи от вашите лични предпочитания.

·         Хотелски комплекти/ легло с матрак

Ако търсите по-луксозна визия и в същото време нещо не много скъпо, то може да обърнете внимание на така наречените хотелски комплекти легло с матрак. Често предпочитани за хотелите, вилите и къщите под наем, те са много комфортни и елегантни. Може да разгледате моделите на матраци Mattro, те се предлагат в различни височини и към цената е включен и избор на текстилна дамаска. Самата конструкция на основата е от издръжлив дървен материал. Матраците, с които се комбинират отново са с бонел пружини и средна степен на твърдост, тъй като това е най-предпочитано от масовия потребител. Благодарение на избора на цвят и отличната височина, която може да получите, хотелските комплекти ще предадат на спалнята ви елегантност и стил.

·         Скандинавски тип спални с матрак

Скандинавския тип спални, а и цялото обзавеждане в такъв стил, в момента е изключително популярно и търсено. Матраци ТЕД предлагат изключително красиви и стилни модели, като някои от тях са комплект с матрак. Най-поръчваните комплекти легла и матрак са спалня Galaxy  и спалня Bergen. Спалня Bergen е изградена от стабилна ПДЧ конструкция, която е комбинирана с еднолицев матрак с покет пружини. Има повдигащ механизъм, с който може да използвате пространството отдолу за съхранение на различни вещи. Общата височина на комплекта е 37 см, а ако искате да постигнете по-завършена визия може да закупите и табла. При спалня Bergen пък основата е иглолистна дървесина и технология I-Sping. Матракът отново е с покет пружини, като общата височина им е 43 см. Комплект от висок клас и изключително комфортен.

В зависимост от вашите лични предпочитания и бюджет, избора на комплект легло с матрак е огромен, а в онлайн магазин за матраци и обзавеждане Mattro.net ще срещнете всички изброени по-горе модели, както и много други.