Заведенията за бързо хранене имат единна политика и тайни, коитоопределено ще ви разочароват. Ако след като прочетете следващите редове, се чудите какво да хапнете, поръчайте доставка на пица Варна и се насладете на вкуса.

Всички храни имат един и същ вкус

Забелязвате ли някога как различните части на едно меню за бързо хранене нямат вкус? Бургерът, пържените картофи, лукът на пръстени, дори шейкът – всички те имат вкус на „бърза храна“. Това е така, защото всички те са наоравени така, че да се харесат на нашите вкусови рецептори по начин, който ни вдъхновява да продължаваме да ядем. Частта от нашия мозък, наречена хипоталамус, която реагира на храната, еволюирала, за да жадува за разнообразие от сладки, солени и горчиви вкусове, така че бихме искали да хапнем разнообразни храни. Но бързата храна е създадена, за да задоволи всички тези вкусови желания, така че никога не жадувате за нещо друго

Бързата храна се прави, за да се яде бързо.

Необходими са 20 минути, за да премине от корема към мозъка ви сигнала „аз съм сит“. Така че колкото по-бързо ядете тази храна, толкова повече от тази храна трябва да купите и ядете, защото мозъкът ви не знае, че сте преяли. Забавете, за да ускорите изгарянето на мазнини – бавното дъвчене е един от 55-те най-добри начина да засилите метаболизма си !

Бързата храна не се нуждае от много дъвчене.

Друг трик да ви накара да ядете повече: Най-дебелите хора дъвчат храната си 11,9 пъти преди поглъщане, докато най-слабите дъвчат 14,8 пъти.

Ще получите пържени картофи, дори и да не ги искате.

По-трудно е да кажете „не“ на оферта, когато идва директно от друг човек, според проучване, което твърди, че хората ще ядат 85 % повече, когато служителите им предлагат повече.

Не си специален.

Хората са по-склонни да направят нездравословен избор на ресторант, когато им се струва, че вечерят за „специален повод“. Не забравяйте, че ходите на това място непрекъснато. Само защото там има клоун, не означава, че има парти.

„Средният“ всъщност е голям.

Изследователите от университета в Ню Йорк откриха, че веригите често насърчават клиентите да купуват по-големи напитки, като увеличават милилитрите във всичките си напитки. Това е така, защото хората подсъзнателно избират средния вариант, така че колкото по-голям е „средният“, толкова повече могат да го увеличат.