Колко често се замисляте да преподредите мебелите в дома си? Ако интериорният дизайн ви идва от вътре, значи това е доста често. Има място обаче, което не е никак лесно за пренареждане, и това е именно кухнята. Има достатъчно много дизайни на кухни в мрежата, но правилният за вас трябва да бъде избран внимателно, за да не е нужно да преосмисляте подредбата всеки път щом влезете там, а и честно казано мивката не се мести достатъчно лесно, нали?! Затова споделяме няколко идеи за подреждане на кухнята, с които да улесните както себе си, така и дизайнерът, който ще наемете, ако сте избрали да имате кухни по поръчка.

 

Сложете уредите на оптимални разстояния!!! Фурната, хладилникът и мивката трябва да са на разстояние едно от друго 120-210 см, а това е така за да можете да използвате мястото най-удобно. Не можем да не споменем, че е добре да помислите за кухни, които са под форма на буквите U, L или G. Ако сте решили, че имате нужда и от кухненски остров, то можете да поговорите с дизайнерите да сложат мивката в него, като така ще си осигурите повече пространство върху основния плот.

 

Съобразете се с електричеството!!! Няма по-лош момент от този, в който да откриете, че кабелът на микровълновата е прекалено къс и няма къде да включите каната за вода. Разбира се, можете да използвате и разклонители, но прекалено голям брой от тях също не е най-доброто решение, а и се съмняваме да искате да гледате кабели навсякъде.

 

Използвайте вградени електрически уреди!!! За по-голяма подреденост и използване на пространството е хубаво да си поръчате вградени уреди, или пък те да бъдат разположени така, че да се сливат с обстановката, но освен това и да са лесно достижими и готови за използване. Ако нямате възможност да вградите и хладилника, то тогава бихте могли да си поръчате кухнята по такъв начин, че над него да може да се разположи друг шкаф или етажерка, на които да поставите допълнителни неща или дори уреди, които не използвате толкова често.

 

Мислете най-вече за удобството си!!! Дори и всеки да ви казва как и какво да направите и кое ще бъде най-добре за кухнята Ви, нве забравяйте че все пак това е мястото, в което вие ще бъдете всеки ден и то трябва да бъде удобно за Вас и вашето семейство. Така че съобразявайте се с мнението на специалистите, но и не забравяйте да се доверите на собствения си вкус.