Принтерите понякога имат механични повреди и трябва да бъдат поправени. Но не винаги това може да е най-добрият избор. Ето кои са случаите, когато е по-добре да не ремотирате старата си копирна машина, а вземете нова.

  1. Вашата цена на страница / печат се увеличава

Производителите почти винаги предоставят CPP номера за принтери, но тези числа могат да се колебаят в зависимост от цената на мастилото или тонера. За да изчислите текущата си цена на страница, направете следното.

  • Определете колко плащате за тонер/патрон мастило.
  • Определете колко страници може да отпечата една касета, това може да намерите на опаковката на касетата.
  • Използвайте уравнението по-долу:

Разход на касета /цена на страница с касета = Цена на печат (CPP)

Ако забележите, че CPP се увеличава значително, първо преминете към заместители, за да спестите пари. Ако обаче разходите продължат да се увеличават или излиза нов модел с подобрена CPP, помислете за пенсиониране на стария принтер.

  1. Има големи разходи за ремонт и поддръжка

След като изтече гаранционният срок на принтера, разходите за ремонт и поддръжка, които по-рано бяха покрити от гаранцията, започват да се натрупват с времето. Някои части могат да бъдат заменени на сравнително ниска цена, сложни компоненти като контролните платки и чипове няма да бъдат. Ако разходите за ремонт на устройството надвишават цената на подмяна, изберете подмяната. Освен това може да бъде трудно да се намерят резервни части за по-стари принтери, особено ако устройството е било спряно от производство.

  1. Поддръжката на производителя е изтекла

Старите наследени принтери може да не получават актуализирани софтуерни драйвери за нови операционни системи, ако са достигнали края на поддръжката. В такива случаи принтерът трябва да бъде свързан към система, работеща със старата операционна система, което може да намали мрежовата сигурност. Освен актуализации на драйвери, поддръжката на производителя може да бъде под формата на статии от базата знания, ремонт и гаранция, ръководства за инсталиране и документация и надстройки на фърмуера. След като производителят откаже поддръжка за принтер, работата с устройството става по-трудно.

 

  1. Принтерът има остарели възможности

Разширените функции на новите принтери могат да бъдат друга причина да се смени принтера. Функции като безжично свързване, двустранен печат или поддръжка за карти с памет могат да подобрят ефективността и използваемостта. Ако по-старият принтер, който не разполага с тези функции, се нуждае от ремонт, помислете дали по-нов модел по-добре ще обслужва офиса и помислете за повишаване на ефективността.