Кръглите спални са страхотни. Ако разполагате с достатъчно място в спалнята, те са не само перфектна опция за сън, но и със сигурност ще придадат много изисканост и ще внесат доза лукс в интериора на едно от най-важните помещения в дома. Разбира се, кръглото легло изисква и кръгъл матрак. Нека да разгледаме по-подробно тези модели.

Стандартните матраци с кръгла форма се различават по между си единствено от диаметъра.

Те могат да бъдат:

  • С малък диаметър – 2 m.
  • Със среден диаметър – 2,2 m.
  • С голям диаметър – 2,3 или 2,4 м.

Понякога обаче собствениците на кръгли спални се нуждаят от матрак, който не отговаря на стандартните размери. Какви са възможностите в този случай?

Нестандартни размери кръгли матраци

Ако държите на по-голям комфорт или, например, поради определени архитектурни специфики на помещението и подредбата на мебелите, свободното пространство за позициониране на легло е ограничено, тогава следва да потърсите модел с нестандартен размер или да потърсите изработка по поръчка.

Всеки един друг вариант е неприемлив. Защо? В случай, че ширината или дължината на матрака са по-големи от основата, тогава матракът може да се деформира и това да наруши ортопедичните му свойства. Друга възможност е просто да не се побере в основата.

Ако ширината или дължината на матрака пък е по-малка от основата, тогава има голяма вероятност той да постоянно да се измества, особено, ако спящия на него има по-неспокоен сън. Това определено няма да е добре за комфорта му и може да доведе до здравословни проблеми.

Ето защо, в случай, че се нуждаете от кръгъл матрак с нестандартни размери, най-доброто решение е да се спрете на изработка по поръчка. Какво трябва да направите в този случай? Първо, измерете леглото и определете точния диаметър на матрака, от който се нуждаете. След това се свържете с майстор или фирми, които извършват подобни услуги и се информирайте за различните опции по отношение на твърдостта, видовете пълнеж, броят на слоевете и всички други детайли, които никак не са маловажни при избор на правилния матрак. След това остава просто да изчакате да ви доставят желания модел.